Workshop “verse pasta maken”

Workshop “verse pasta maken”

Workshop (biologische) verse pasta maken”

Na het volgen van deze workshop kunt u zelf heel eenvoudig van bloem, ei en zout, een overh”eerlijke” pasta maken. Tijdens deze workshop maken wij gebruik van een pastamachine.

Wat gaan we doen tijdens deze workshop?

Ontvangst met koffie, thee en antipasti. Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van verse pasta, we nemen de tijd om het deeg goed te kneden, na het kneden moet het deeg rusten (dit is nodig om de gluten die voor de elasticiteit van het deeg zorgen tot rust te laten komen). Tijdens het rusten van het deeg gaan we aan de slag met reeds voorbereide pasta deeg en gaan deze verwerken tot “tagliatelle” (brede slierten pasta).  De “ravioli” (gevulde pasta) maken we met het door de deelnemers gemaakte pasta deeg.

Een “Pasta con Sugo” schort is aanwezig, en hier mag kosteloos gebruik van worden gemaakt.

 Aan tafel..

Tijd om aan tafel te gaan en te genieten van uw zelfgemaakte Ravioli. De tagliatelle krijgt u mee naar huis zodat u thuis de show steelt door uw zelf gemaakte pasta aan het thuisfront te serveren. Pas op! Ze willen straks niet anders meer…..

Wat kost deze workshop met biologische producten?

€ 34,50 inclusief btw en inclusief kraanwater, koffie en thee.

Tijdsduur van de workshop

Aanvang 13:00 tot ca. 16:00 uur of 18:00 tot ca. 21:00 uur. Indien u wensen heeft voor een andere tijd, neem dan contact op dit is namelijk bespreekbaar.

Hebt u andere wensen?

Geef dit dan aan, wij kunnen dan beoordelen of wij aan uw wensen kunnen voldoen.

Pasta con Sugo komt ook bij u thuis (binnen een straal van 25km). Voor deze service is wel een vereiste van minimaal 6 deelnemers.

Leuk! Ik wil mij inschrijven maar hoe doe ik dat?

Heel makkelijk, neem contact op en geef aan met hoeveel personen u wenst te komen en wanneer. Wij laten u dan zo snel mogelijk weten of dit tot de mogelijkheid behoort. Wij houden een minimum aan van 4 deelnemers.

In onze gezellig ingerichte ruimte, in huiselijke omgeving, brengen wij u in Italiaanse sferen. Om aan deze gezelligheid te kunnen voldoen geven wij deze workshop voor maximaal 5/6 personen.

Heeft u een allergie (of vindt u iets niet lekker), eet u vegetarisch of vegan? Geef dit dan aan bij uw aanmelding.

U ontvangt een bevestiging van uw reservering. Pasta con Sugo behoudt zich het recht om de geplande datum aan te passen. U krijgt minstens 1 week van te voren bericht met alternatieve data. In dit geval mag u ook, indien gewenst, kosteloos annuleren.

Annuleren: Afmeldingen binnen 1 week brengen wij volledig in rekening.

Betalen: U ontvangt na reservering van de workshop per e-mail een factuur, deze dient 7 dagen voorafgaande van de workshop betaald te zijn.

De workshop wordt gehouden aan de Lange Meentweg 3 – 3652 LA Woerdense Verlaat, parkeren kan voor de deur.

 

Volg ook onze facebookpagina

https://www.facebook.com/PastaconSugo/?ref=aymt_homepage_panel

 

Recepten

Risotto all’arrabiata

  Risotto all’arrabiata Voor 4 pers.   1.      Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hier de ui en de rode peper in. 2.      Voeg de rijst toe en bak even mee, zo wordt de rijst sneller gaar. Zodra de rijst een beetje glazig oogt schenk je de witte wijn erbij en laat…

polenta frietjes

Polenta frietjes Voor 2 pers. Of 4 pers. Als snack 1.      Bekleed een plat bakje met huishoudfolie (hier gaat straks de polenta in om af te koelen). 2.      Voeg de polenta en de rozemarijn met wat zout toe aan het warme water in een pan. 3.      Roer dit goed door en zodra dit goed indikt…

tomaten saus met tonijn

Tomaten tonijn saus Ingrediënten 4 pers. 1.      Snijd de knoflook in kleine stukjes en bak in een sauspan met een beetje olijfolie. En zet een pan water op voor de pasta. 2.      Zet de oven op grill stand op 250 graden. 3.      Voeg de spinazie toe aan de knoflook en laat slinken. 4.      Kook de…

Courgette pesto

Courgette pesto Benodigdheden 4 personen   1.      Was de courgette grondig en snijd de boven- en onderkant af. Snijd over de lengte in 4 plekken en verwijder de zaadlijst. 2.      Snijd de courgette vervolgens in blokjes zo klein mogelijk. Snijd ook de knoflook klein of pers deze. 3.      Doe de courgette, de knoflook en de…