Courgette pesto

Courgette pesto Benodigdheden 4 personen
 

1.      Was de courgette grondig en snijd de boven- en onderkant af. Snijd over de lengte in 4 plekken en verwijder de zaadlijst.

2.      Snijd de courgette vervolgens in blokjes zo klein mogelijk. Snijd ook de knoflook klein of pers deze.

3.      Doe de courgette, de knoflook en de basilicum in de blender en laat alvast klein malen.

4.      Voeg de parmezaanse kaas geraspt toe en schenk ook een beetje olijfolie erbij (begin met een beetje en werk naar het gewenste resultaat toe; hoe meer olie hoe gladder je pesto).

 

Heel simpel!

Ik doe deze pesto graag door de pasta met wat cherry tomaatjes en extra parmezaan, maar kan ook als dip voor broodjes gebruikt worden.

 

 

–        1 courgette

–        2 tenen knoflook

–        1 takje verse basilicum

–        Olijfolie

–        50 G parmezaanse kaas

 

Leave a reply