DEEG VOOR VERSE PASTA | PASTA ALL ‘UOVO |
Voeg een mespunt zout toe bij de bloem, maak er een bergje van met een kuiltje in het midden en doe er de eieren in. Werk er met uw vingertoppen of vork, beetje bij beetje bloem door en kneed dan ongeveer 10 minuten. Voeg wat bloem toe als het deeg te nat/zacht is click this. Als de bloem op is en iets wat nattig aanvoelt is het prima, is het te droog, een extra ei los kloppen en deels toevoegen; Maak er een bal van en laat het rusten. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven aanrecht uit of maak met de pastamachine een dun vel waarvan u dan lasagne, pappardelle, tagliatelle, taglierine, snijdt.
|
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Plus 15-20 minuten rusten Voor 4 personen
150 g bloem (semola di frumento duro) en 50 g bloem (farina di grano tenero) Plus iets extra voor het aanrecht 2 eieren, losgeklopt zout |