polenta frietjes

Polenta frietjes Voor 2 pers. Of 4 pers. Als snack
1.      Bekleed een plat bakje met huishoudfolie (hier gaat straks de polenta in om af te koelen).

2.      Voeg de polenta en de rozemarijn met wat zout toe aan het warme water in een pan.

3.      Roer dit goed door en zodra dit goed indikt voeg je de parmezaan en een beetje olie toe.

4.      Zodra dit dik wordt giet je het in het bakje. Dit laat je even afkoelen tot er geen stoom meer vanaf komt vervolgens nog 30 min afkoelen in de koelkast.

5.      Verwarm de oven voor op 220 graden en snijd de polenta in frieten.

6.      Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de frieten hierop, besprenkel met een klein beetje olijfolie en zet in de oven.

7.      Bak de polenta frieten 15 min per kant en draai elke keer een kwart om.

 

Lekker als avond eten of om te snacken.

–        100 G polenta

–        500 ml warm water

–        Parmezaanse kaas

–        Olijfolie

–        rozemarijn

Leave a reply