Risotto all’arrabiata

 

Risotto all’arrabiata Voor 4 pers.
 

1.      Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hier de ui en de rode peper in.

2.      Voeg de rijst toe en bak even mee, zo wordt de rijst sneller gaar. Zodra de rijst een beetje glazig oogt schenk je de witte wijn erbij en laat de alcohol verdampen.

3.      Voeg een beetje bouillon toe zodra de wijn opgenomen is en laat dit ook door de rijst opnemen. Deze stap blijf je herhalen tot de rijst gaar is. Voordat je het laatste beetje bouillon erbij doet voeg je de tomaten uit blik toe en laat dit ook door de rijst opnemen.

4.      Snijd de tomaatjes doormidden en voeg de helft toe aan de rijst en kook nog even mee. Voeg gelijk ook de groene asperge tips toe en laat gaar worden bij de risotto.

5.      Als de risotto en de asperges gaar zijn voeg je de boter toe en meng deze door de risotto hier wordt hij lekker romig van. Voeg ook de parmezaan naar smaak toe.

 

Nu alleen nog in een mooi bord doen en eetsmakelijk

 

–        300G risotto rijst

–        700ML kippenbouillon

–        100 ML droge witte wijn

–        1 gesnipperde ui

–        Rode peper, fijngesneden

–        Cherrytomaatjes

–        Tomatenblokjes in blik

–        Groene asperge tips

–        20G Boter

–        Parmezaanse kaas

–        Eventueel chilivlokken

 

Leave a reply